Îngrijirea produselor pe care te bazezi face parte din viaţa ta. Cu toţii ştim cât de important este să schimbi periodic uleiul automobilulului, să te asiguri că motorul, furtunele şi orice alte componente sunt testate şi verificate, ca atunci când vrei să dispui de maşină, să pornească “la cheie” şi la standardele dorite.

Aceeaşi îngrijire necesită computerele şi celelalte componente tehnologice pentru a evita problemele şi a le creste durata de viaţă, avându-le, astfel, funcţionabile atunci când compania are nevoie.

Mentenanţa periodică împiedică problemele tehnice, fără îndoială. Dacă aştepţi până observi funcţionarea greoaie a computerelor și privirea nemulțumită a unui pacient care așteaptă prea mult să plătească, poate fi prea târziu pentru a salva datele vitale sau a-ţi proteja fişierele de la a deveni corupte.

Soluţia pe care o cauţi este mentenanţa periodică prestabilită, la intervale de timp.

În funcţie de importanţa tehnologiei, trebuie să apelezi la profesionişti care vor face aceste verificări şi optimizări.

Top trei motive pentru care aparatura ta are nevoie de mentenanţă

1.Nefuncţionarea sau întreruperea funcţionării sunt extrem de costisitoare

De exemplu, în 2012, în America de Nord, fiecare companie a pierdut aprox. 400 de ore/ anual, din cauza problemelor tehnice, ceea ce reprezintă aprox 2 ore/zi.

Imaginează-ţi ce costuri sunt plătite când angajaţii muncesc cu 25% mai puțin, iar producţia este redusă cu alte 25%!

În plus, gândeşte-te la oportunităţile pierdute, serviciul clienţi, reputaţia mai şubrezită şi la întreruperea activității!

Costurile cresc exponenţial.

Fiecare oră în care aparatura nu funcţionează înseamnă bani pierduţi din “buzunarul” companiei.

Cu cât compania este mai mare şi are mai mulţi angajaţi, cu atât pierderile sunt mai notabile.

Însă şi în cazul companiilor mici şi medii, pierderile sunt pe măsură, având în vedere că eforturile de a rămâne permanent competitivi sunt mai mari.

Abordarea unui plan de siguranţă cu rol de prevenire se va dovedi mult mai puţin costisitor, decât plata angajaţilor care nu pot lucra în absenţa unui sistem de lucru funcţional sau nemulțumirea unor pacienți.

2. Informaţiile companiei sunt extreme de vulnerabile

Pe măsură ce tehnologia înaintează, acelaşi lucru se întâmplă şi cu posibilele complicaţii când vine vorba de cele mai fragile şi capricioase componente ale aparaturii tale: informaţiile.

Ce crezi că s-ar întâmpla dacă informaţiile vitale precum fișele pacienților s-ar pierde, ar deveni corupte, furate, pierdute sau compromise în orice alt fel ?

Pentru multe companii medicale, acest lucru ar echivala cu migrarea tururor pacienților către competiție.

Pentru a avea informațiile în siguranță, datele companiei trebuie să fie la protejate cu miximă atenție, atât în sediile de lucru, cât şi la distanţă. Aici intervine misiunea unor profesioniști pe care să te bazezi și care

să se ocupe de mentenanţă, adică de întreținerea periodică și de crearea unor duplicate (ceea ce numesc IT-iști back-up). Ei se vor ocupa de verificarea sistemelor tale de securitate, încât vulnerabilităţile să fie identificate pe măsură ce apar, nu după ce sunt exploatate.

3. Orice sistem are un punct al eşecului

Operaţiunile tale bazate pe infrastructură pot avea de suferit din cauza unor nevăzute-dar-existente puncte ale eşecului, afectând, astfel, întregul sistem.

Mentenanţa preventivă poate identifica verigi slabe în infrastructura IT şi să le revizuiască înainte de a provoca daune în compania ta.

Aceste verificări includ, de obicei :

*Verificări ale sistemului  – utilizarea resurselor, optimizări ale performanţei şi productivităţii, analiza erorilor şi atenţionărilor ce ţin de software

*Verificări ale securităţii – monitorizări ale firewall-urilor, optimizări ale siguranţei, eficientizarea resurselor

*Verificări hardware – siguranţa echipamentelor fizice , verificări periodice ale computerelor, serverelor, alte tipuri de aparatură, reţelei şi componentelor tehnologice.